søndag 11. oktober 2009

Hanse 470e Marstrand-Wedel

08.10.09
Kjører svenske vogna ned til Marstrand på torsdag. Stein er med. Shana har tatt toget om morgenen og vi henter henne i Gøteborg.
14:30 Ankommer Marstrand. Beslutter å vente der over natten da det er spådd opp til 40kn til natten. Kommer oss ombord og rigger oss til i båt uten varme og en bysse som skal forbli "ny", altså ingen kokemuligheter. Steins kjøttkaker til middag. Med stearin lys blir det så koselig så.

09.10
08:45 Kommer oss avgårde. Setter kursen S over S for Hätteberget. Vinden er i ferd med å dreie N, NØ, Ø. Setter seil når vi ungår platt men må starte motor da det løyer.
15:17 Læsø tvers SB. Været er nydelig med litt vispetre skyer i horisonten.
Det vil mørkne når vi er mellom Anholt og Grenaa. Samsø- og Storebelt i natt for så å droppe av Shana i Nyborg eller Korsør i morgen tidlig. Blir vel en Dansk frokost tenker jeg.
18:00 Skimter Anholt fremme på BB.
20:00 Anholt tvers BB 6nm. Vi har inntatt middag, lignet veldig på den vi hadde i går. Nam, nam. Mørket har senket seg. Svakt drag fra Ø. Går fortsatt for motor med stor'n oppe. Nattens vaktsystem vurderes. Shana tar 20:00-00:00, jeg tar 00:00-04:00 og Stein tar 04:00 til fortøyd Korsør og frokost.

10.10
09:30 Fortøyd Yacht havnen i Korsør. Ved diesel pumpa. Den tar kun seddler. Går inn til byen, spiser frokost og handler. Shana blir hentet om noen timer.
11:50 Kommer oss avgårde etter å ha bunkret. DK400,-
Vi setter seil og drar avgårde for BB halser, stikk i skjøtene. Oppe i 9kn i bygene.
Liger ann til å passere S enden av Langeland ved 18:15 tiden. Faller så av og setter kurs for Kiel. Har bestilt plass på Kiel fergen mandag. Fremme i Oslo kl. 10:00 på tirsdag.

11.10
07:00 Ut av den varme pose inn i den kalde fuktige morgen. Duskregn og heldigvis ingen tåke. Ikke lov å gå i kanalen i tåke og mørke. Havnesjefen er innom for å ta sine €11. Vi snakket med en kar på bryggen i går kveld og det virker som om lystbåtene hadde tenkt å samles rundt 08:00 for å ligge klar for sluse anvisning. Enkelt hvitt lys. Bataler etter at man har fortøyd i flytende brygger i slusen. Vi får se.
08:30 Fortøyd i sluse. Betaler sluse mannen €34. La oss på 2600 omdr. og tøffet avgårde i 7,5kn. Som lystbåt slipper man å ta hensyn til trafikk regulering. En god del traffikk med til dels store båter som ruver i terrenget. Vekslende vær med fint vær midt på dagen.
15:30 Fremme i Brunsbüttel. Kom inn i sluse etter hvert. Polizei kontroll. Hadde jo ikke papirer på båten. De tok min forklaring og ønsket oss god tur videre.
16:30 Ut i Elbe. Stort og disig. Hadde et veikart av Danmark hvor Elbe til Wedel figurerte nederst på siden. Det får holde. Fulgte leden. Litt vanskelig en stund da det begynnte å mørkne og det var veldig dårlig sikt i bygene. Vått. Jeg hadde tippet på en 3 timers tur da vi hadde tidevannstrømmen med oss. Snitt på 9,4kn på hele turen. Da vi nærmet oss det vi mente var Wedel var det mørkt. Så noen lys vi mente måtte være havnen vår.
19:30 Gikk inn og konstaterte at det stemte. Vel fortøyd med halve SB side av skuta mot ende av flytebrygge. Ganske fullt da det er tid for opptak for vinteren.
Middag og velfortjent anker-øl. Fado på øret. Livet er herlig, Synd det er slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar